Drogisterij | Parfumerie | Cadeau | Speelgoed Mireille

Voor gewoon goede en eerlijke producten!

Bewustwording - Ingrediënten uitpluizen

Bewustwording… Daar staat ons bedrijf voor. Wees bewust van wat u gebruikt. Bent u bewust van wat u gebruikt? Bent u een eigen merk gebruiker, of een A – merk gebruiker. Bent u meer voor Fa of gebruikt u liever Weleda? Gebruikt u Davitamon of Dagravit, of gebruikt u liever een New Care?

We helpen dagelijks klanten aan producten. Regelmatig krijgen we de vraag producten te bestellen. Dit doen we graag voor u zodat u kunt gebruiken wat u fijn vindt. Het zijn producten van voedingssupplementen tot verzorging. We bestellen producten van eigen merk tot A-merk.  

Maar het klinkt eigenlijk gek, maar alle merken die regelmatig in de aanbieding zijn met forse kortingen, daar is iets mee. Dat is in de supermarkt zo, maar ook in de drogisterijwereld. 9 van de 10 producten bevatten chemische stoffen en werken niet altijd zoals op de verpakking staat. Daar ben ik (Barbara) de afgelopen jaren ook pas achter gekomen.

We blijven even bij de producten uit de drogisterij. Velen weten wel dat er verschil zit in synthetische vitaminen en natuurlijke vitaminen, maar niet dat er ook een verschil is tussen huidverzorging die goed is voor de huid en die minder goed is voor de huid, of soms zelfs gevaarlijk voor het lichaam.

-       Er kwam vorige week iemand die iets gelijknamigs wilde als eigenmerk vitamine D druppels voor baby’s/ kinderen. Het hoofd bestandsdeel daarvan is suiker. Wist u dat suikers en ziekteverwekkers gek zijn op elkaar? Neem nooit voedingssupplementen met suiker erin! En wist u dat u voor nog geen 4 euro meer een zuivere vitamine D druppels heeft voor de kleintjes? Nadat ik degene bewust had gemaakt van de ingrediënten, schrok hij en nam een alternatief bij ons mee.

-       Pasgeleden vroeg er iemand aan ons waarom wij nooit eens een douchegel in de aanbieding heb voor 1 euro. Synthetische stoffen zijn makkelijker, goedkoper en sneller te produceren in fabrieken. Natuurlijke ingrediënten die van buiten komen, zijn niet op grote schaal te produceren, en het duurt langer voordat het geproduceerd is, dus is duurder, maar zijn wel beter voor de huid. Neem regulier merk Shampoo. Als u dit heeft gelezen bent u wel genezen van dit artikel.

-       Een aantal weken terug kreeg ik de vraag wat het verschil was met een maandverband van een regulier merk, en Natracare en Sanature die ik heb staan. Het belangrijkste verschil is dat reguliere merken plastic bevat, wat de huid afsluit. Daardoor gaat het makkelijker broeien en is de kans op schimmels en bacteriën groter.

-       Een aantal maanden terug was ik bij bekenden die een kleintje kregen. Ze had al heel veel op de plank staan van een regulier babymerk die ze had gekregen. Ik heb haar afgeraden dit te gebruiken, omdat er veel schadelijke stoffen in deze producten zitten. Dit had ze nooit verwacht van een babymerk. Je wilt toch je kleintje zo veel mogelijk beschermen tegen alle narigheid die in producten zit?

Wij zijn natuurlijk niet iemand die zegt dat je het gelijk weg moet gooien en iets anders moet nemen, maar wel iemand die graag die bewustwording door wil overbrengen naar mensen hetgeen wat je koopt en gebruikt, dat er schadelijke stoffen in kunnen zitten. We geven al aan, wij willen producten met alle liefde bestellen, ook al zijn we daar geen voorstander van, maar wees bewust van wat u koopt. Dat is in het begin veel uitzoek werk, maar daarna zult u er profijt van hebben ;) En op het gebied van drogisterijartikelen help ik daar graag in mee, ook om er zelf weer van te leren!

We gaan elke week een product uitpluizen, en wellicht meer als daar vraag naar is! 

Welke ingrediëntenlijst van een product zou u graag eens uitgeplozen willen hebben? Laat het weten en wij maken er werk van!

-----------------------------------------------------

Zwitsal babyshampoo

Hoe veilig zijn wegwerpluiers?

Wat zit er in de meeste reguliere tandpasta's?

Zonnebrand Nivea sensitive factor 50

Pampers babydoekjes

-----------------------------------------------------

Geschreven op 8 april 2020 door Barbara Boden

0328
E-mailen
Bellen
Map