Voor gewoon goede en eerlijke producten!

Zwitsal babyshampoo 

Van huid- en haarverzorgingsproducten als Zwitsal ga je toch uit dat ze goed zijn voor uw kleintje.  Wij hebben als voorbeeld de Babyshampoo gepakt om de ingrediënten eens even uit te leggen. 

Ingredienten
Aqua, coco-glucoside, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, polyquaternium-10, parfum, PEG-120 methyl glucose dioleate, sodium chloride, isopropyl alcohol, citric acid, sodium hydroxide, sodium acetate, sodium benzoate, tocopheryl acetate

Aqua: Water

coco-glucoside: dit is een milde oppervlakkige actieve stof met een goed reinigend en schuimend vermogen en is mild voor de huid. Het wordt gemaakt uit kokos.

sodium laureth sulfate: Werkt zeer ontvettend. Zo krachtig zelfs dat het de natuurlijke voedingstoffen uit het haar verwijderd en het haar bij langdurig gebruik laat breken en het haar de voedingsstoffen verliest. Het kan oogirritaties, jeuk, haaruitval en allerlei allergische reacties veroorzaken. Het heeft zelfs de potentie om ons DNA te wijzigen, waardoor er allerlei ziekten kunnen ontstaan. Het kan ons immuunsysteem aantasten en ontstekingen veroorzaken. Lees er hier meer over.

cocamidopropyl betaine: Dit is een schuimer.  Als uw huid in contact komt met cocamidopropyl betaïne, krijgt u rode plekken op uw huid die jeuken. Soms zijn er ook blaasjes te zien, of worden de plekken nat. De huid kan ook dik worden. Dit gebeurt vaak bij de oogleden. Als het eczeem langer bestaat, dan komen er op de eczeemplekken schilfers

polyquaternium-10: Het is een chemisch verdikkingsmiddel en het helpt ook om materialen aan elkaar te binden. En het verbetert de doorkambaarheid en het gevoel van het haar bij aanraking.

Parfum: Is het grootste kwaad in verzorgingsproducten. Parfum is de grootste irritatieveroorzaker. Het zijn chemicaliën die voor geur zorgen. Vaak gaat het om gevaarlijke chemicaliën, die worden onttrokken uit petroleum. Een synthetisch parfum kan zo’n 4000 aparte ingrediënten bevatten,  waarvan er vele toxisch en kankerverwekkend zijn. Deze bestanddelen kunnen tot de volgende klachten lijden: hoofdpijn, duizeligheid, allergische uitslag, huidverkleuringen, hoestbuien  en huidirritatie.

PEG-120 methyl glucose dioleate: is een Een oppervlakteactieve stof en emulgator die bestaat uit o.a. ethyleenoxide en dioxaan. Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal of Toxicology, kunnen PEG's schadelijke onzuiverheden bevatten, waaronder: Ethyleenoxide, waarvan bekend is dat het de incidentie van baarmoeder- en borstkanker en van leukemie en hersenkanker verhoogt, volgens experimentele resultaten gerapporteerd door het National Toxicology Program ; 1,4-dioxaan, een bekend carcinogeen; PAK's waarvan bekend is dat ze het risico op borstkanker verhogen; lood; ijzer; en arseen ( bron ).

sodium chloride: Dit zout wordt in de volksmond (keuken)zout genoemd omdat het bij de bereiding van voedsel vaak gebruikt wordt als smaakmaker en conserveermiddel. Het wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in shampoos en conditioners die natriumlaurylsulfaat bevatten. Natriumchloride kan naast haaruitval ook de oorzaak zijn van een droge en jeukende hoofdhuid. Als u keratine-behandelingen doet, vermijd dan natriumchloride. Het maakt het proces sneller ongedaan.

isopropyl alcohol: is een ontsmetter. Bijna alle haarverzorgingsproducten bevatten een vorm van alcohol, die je haar kan uitdrogen als het in hoge concentraties wordt gebruikt. Blijf uit de buurt van shampoos met alcohol die wordt vermeld als een van de eerste vier ingrediënten, omdat dit betekent dat er meer in het product zit.

citric acid is citroenzuur: Doden bacteriën en schimmels. Hoewel Citroenzuur dus van nature is te vinden in citroenen en limoenen wordt het daar niet uit gemaakt. De grondstof waar we Citroenzuur van maken is Melasse. Melasse is een stroop waarvan de helft uit suiker bestaat en is een bijproduct uit bijvoorbeeld de maïs en suikerbiet/-riet industrie. Door middel van fermentatie van de Melasse ontstaat citraat. Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Als je bij de citraat zuren zoals zwavelzuur toevoegt ontstaat er Citroenzuur. Er zijn twee vormen van Citroenzuur: Citroenzuur Monohydraat (bestaat uit water) en Citroenzuur Anhydraat (bestaat uit minder dan 0,5 % uit water).

sodium hydroxide (Natronloog):  ook wel caustische of bijtende soda genoemd. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep als een soort lijmmiddel zodat de zeep tijdens het gebruik door de consument niet uit elkaar valt. Natronloog of sodium hydroxide is hetzelfde als gootsteenontstopper, dus een erg vriendelijke stof is het zeker niet. Natriumhydroxide is zeer corrosief (is dat andere stoffen waarmee hij in contact komt kan vernietigen of onherstelbaar beschadigen) en kan ernstige brandwonden veroorzaken.

sodium acetate: Natriumacetaat wordt gebruikt als conserveermiddel en om cosmetische producten alkalischer/ basisch te maken.

sodium benzoate: Natriumbenzoaat (benzoat of sodium benzoate) is een conserveringsmiddel die de houdbaarheid van het product verlengen. Het zit bijvoorbeeld in shampoo en crèmes, tandpasta, mondwater en soms in billendoekjes. Studies suggereren dat natriumbenzoaat het risico op ontsteking, oxidatieve stress, obesitas, ADHD en allergieën kan verhogen. Het kan ook worden omgezet in benzeen, een potentieel kankerverwekkend middel, maar de lage gehaltes in dranken worden als veilig beschouwd.

tocopheryl acetate: is een specifieke vorm van vitamine E die vaak voorkomt in huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen. Het staat ook bekend als tocoferylacetaat, tocoferolacetaat of vitamine E-acetaat. is een specifieke vorm van vitamine E die vaak voorkomt in huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen. Het staat ook bekend als tocoferylacetaat, tocoferolacetaat of vitamine E-acetaat.

 

Bronnen:

https://www.healthline.com/

http://www.wikipedia.com


 


E-mailen
Bellen
Map