Voor gewoon goede en eerlijke producten!

Waarom kan het dragen van niet-medische mondkapjes gevaarlijk zijn?

Geregeld krijgen we de vraag, waarom verkoop jullie niet- medische mondkapjes? We zijn er zelf namelijk geen voorstander van. Waarom? Omdat u met het dragen van een niet-medisch mondkapje alleen natuurlijk aan de ander denkt, maar niet aan uw eigen gezondheid. Laat ons even verder uitleg geven:

Wanneer u alleen een mondkapje opzet (dus zonder filter en een luchtzuiverende olie), gaat u uw eigen adem weer inademen die u een moment ervoor heeft uitgeademd.

Wat ademen we normaal gesproken in?

De lucht die we inademen bestaat uit een mengsel van ongeveer

-        78% stikstof (N2): Stikstof is een inactief gas (inert gas) en heeft nagenoeg geen invloed op de ademhaling. Het heeft wel als nadeel dat het vergiftigend kan werken.

-       21% zuurstof (O2)

-       0,03% kooldioxide (CO2)

-       en een kleine hoeveelheid restgassen.

Maar wat bevat hetgeen wat u eerst heeft uitgeademd en later weer inademt wanneer u dat mondkapje op heeft?

-       16 % Uitgeademde zuurstofgas: ookwel dizuurstof. Dizuurstof of moleculaire zuurstof (O2) is de belangrijkste enkelvoudige stof van het element zuurstof. Het vormt een belangrijk bestanddeel van lucht.

-       5,6 % Kooldioxide

-       78 % Stikstofgas

-       Argon

Bij het verbruiken van de zuurstof wordt dus kooldioxide aangemaakt. Zodra het gehalte kooldioxide in de longblaasjes een bepaalde grens bereikt, wordt er een zenuwprikkel aan het ademhalingscentrum in de hersenen gegeven. Hierop krijgen middenrif en spieren in de borstkas het sein om samen te trekken en ademen we in.

Door het inademen neemt de hoeveelheid kooldioxide in de longblaasjes normaal gesproken zonder mondmasker op te hebben weer af. De ademhalingsprikkel verdwijnt en we ademen weer uit. Zodra het koolstofgehalte weer toeneemt, krijgen we weer een inadem-prikkel.

Bij het inademen van meer koolmonoxide en weinig zuurstof zal u lichaam dus vaker het sein geven wat duidt op kortademigheid.

Waar hebben we zuurstof voor nodig? Niet alleen voor de longen is zuurstof belangrijk, ook voor meerdere organen van het lichaam. Zuurstof is een heel belangrijke brandstof voor je lichaamscellen. Je ademt het via je longen in, waar het wordt opgenomen in het bloed. Daar bindt het zich aan het hemoglobine in de rode bloedcel. De rode bloedcellen stromen door het hele lichaam en geven onderweg zuurstof af aan alle lichaamscellen. Zo krijgen je organen zoals de hersenen, nieren, lever of spieren hun energie.

Maar wat nou als er geen zuurstof is? Als je lang je adem inhoudt, voel je heel erg te drang om weer te gaan ademen. Als je gewoon kan doorademen 'weten' je hersenen niet dat er geen zuurstof is en kan je pas echt de resultaten meten. Zonder zuurstof is er geen verbranding en zonder verbranding is er geen energie.

Wanneer zuurstof wegvalt krijgt u symptomen wat er voor zorgt dat u niet meer normaal kan functioneren. Denk maar aan een vliegtuig waar de cabinedruk wegvalt.

https://youtu.be/NhIknHT8DCw

Symptomen van zuurstofgebrek zijn dus:

-       Misselijkheid

-       Hoofdpijn

-       Duizelig

-       Heel koud of heel warm

Wanneer u toch alleen en mondkapje opzet zonder filter en luchtzuiverende olie, en u merkt dat u 1 van de bovenstaande symptomen krijgt, zet het mondkapje direct af. Doet u dat niet, dan kunnen verdere klachten ontstaan als dromerigheid en soort hallucinatie. Vanaf dat moment kan het moeilijk zijn om snel en goed te handelen.  

Zuurstof gebrek zorgt voor hersenschade, maar ook hart en longaandoeningen. Door mondkapjes kan het termijn van hersenschade langzamer gaan dan bij een beroerte, maar wanneer u veel en vaak een mondkapje draagt, kan dit sneller gaan als u denkt..

https://youtu.be/IvFZjL48cJw

Een neurologe uit Duitsland, Margarita Grieza – Brisson heeft inmiddels ook haar zorgen geuit via youtube over aandoeningen die veroorzaakt worden door het dragen van mondkapjes:

https://youtu.be/Z5Vl_suUHeA  (Dit filmpje wordt helaas vaak verwijderd door YouTube... Waarschijnlijk mogen mensen dit niet weten volgens hen)

Ook door het dragen van een mondkapje kan u immuniteit verslechteren, doordat bacteriën gaan broeien in het mondkapje en u die weer inademt.

Maar wat is de oplossing?

We zullen u nooit vertellen of u wel of geen mondkapje moet dragen, dat is uw eigen keuze. Wel willen wij u aanraden als u een mondkapje wilt gaan dragen, gebruik te maken van een filter en een anti viraal en anti bacterieel middel, die tevens luchtzuiverend werkt. Tea tree olie en Eucalyptus olie zijn hier hele goede voorbeelden van. Vervang meerdere keren per dag het filter en druppel hier de olie op.

Bronnen:

https://www.cyberpoli.nl/

http://mavobiologieverbrandingenademhaling.weebly.com/in--en-uitademen.html

https://www.hpdetijd.nl/2020-06-19/veel-mensen-die-mondkapjes-dragen-ervaren-een-negatief-effect-op-de-gezondheid/

http://www.wikipedia.nl


 


E-mailen
Bellen
Map