Voor gewoon goede en eerlijke producten!

Natuurlijke VS synthetische vitaminen

 

Gebruikt u ook zuivere producten om uw lichaam te ondersteunen? Er zijn veel producten op de markt die veel synthetische ingrediënten bevatten wat het lichaam meer belast als ondersteunt.
Omdat synthetische ingrediënten goedkoop zijn, zal u deze supplementen vaak 1+1 of 2+1 gratis zien bij veel winkels. Helaas doordat ze synthetisch zijn, zijn ze minder sterk als natuurlijke vitamines waardoor je meer nodig hebt voor dezelfde werking (soms moet je w
el tot 5 tabletten meer slikken om dezelfde werking te krijgen als een natuurlijke vitamine), het lichaam belast omdat hij alle synthetische stoffen het lichaam uit moet werken en ben je daardoor ook nog veel meer geld kwijt als dat het lijkt..

Gebruik daarom een zuivere vitamine. Goed voor uzelf en niet te vergeten, ook uw kind! Geef uzelf en uw kind het beste!

Er zijn prachtige lijnen vol natuurlijke supplementen, en helemaal niet duur!

Maar hoe herken je dan de synthetische vitaminen?

Op het moment dat een vitamine op de verpakking staat en er geen natuurlijke stof staat waar het van gemaakt is of een synthetische vorm (oxide o.a.), kun je er zeker van zijn dat het een synthetische vitamine is, anders staat er vaak bij waar het van gemaakt is.
Daarnaast bevat een synthetisch merk ook veel (synthetische) vulstoffen.

Wel geven bepaalde merken aan dat sommige synthetische vitaminen beter worden opgenomen als natuurlijke, wat natuurlijk wel bijzonder is, aangezien een synthetische vitamine niet herkend wordt door het lichaam en omgezet en actief gemaakt moet worden, wat je lichaam veel energie kost, dus hij wordt belast..

Maar waarom zou ik voedingssupplementen gebruiken?

Goede vraag! Veel vitaminen zijn uit voeding te halen, of bijv vitamine D uit de zon, maar helaas niet alle vitaminen. Dit komt omdat bijvoorbeeld groenten en fruit één bepaalde jaargetijde geoogst worden en opgeslagen worden in koelcellen. Daardoor verliezen ze al vitaminen. Daarnaast bereiden we het eten ook vaak door ze te koken wat ook veel vitaminen wegneemt. En als je voldoende vitamine D binnen wilt krijgen moet je voor minstens 2/3 van je lichaam bloot staan aan de zon voor minstens een half uur tot een uur. Dat is iets wat we in Nederland niet halen.

Iedereen heeft wel vitaminen te kort. Neem nu vitamine D. Hoe vaak heeft u al gehoord dat mensen een vitamine D te kort heeft? Of vitamine C?  

Wilt u weten welke merken wel/niet synthetisch zijn? Vraag het ons!

Wilt u een passend advies? Bel of app ons gerust. 06-39657316

Geschreven door: Barbara Boden op 15 januari 2020


 


E-mailen
Bellen
Map