Drogisterij | Parfumerie | Cadeau | Speelgoed Mireille

Voor gewoon goede en eerlijke producten!

Probiotica (bij Antibiotica)!

Veel mensen hebben regelmatig last van een lage weerstand. Daardoor ontstaan ook vaak verkoudheden, griep en/of ontstekingen. 

Wist u dat jaarlijks in Nederland minimaal 20 % van de bevolking antibiotica gebruikt. Best wel heftig eigenlijk. Of niet? Want veel mensen weten dat met antibiotica bacteriën (de ontsteking) gedood worden, maar wist u dat er ook bijwerkingen zitten aan antibiotica? Wat onder andere kan gebeuren is dat u na het gebruik van antibiotica de ontsteking terug kan krijgen, maar hoe kan dat?

Door antibiotica worden alle bacteriën gedood in ons lichaam. Maar wist u dat we goede en slechte bacteriën in ons lichaam hebben en dat dat heel normaal is?

De darmflora

De darmflora is een verzamelnaam voor alle bacteriën die in de darm leven. In totaal zijn dat ongeveer 100 biljoen bacteriën.

Zolang de balans er is tussen goede en slechte is dat prima, maar zodra de slechte bacteriën zich sneller vermenigvuldigen wordt je ziek.

Antibiotica, gewoon te vinden in uw keuken!

Er bestaan natuurlijke antibiotica en antibiotica van de dokter. Zie hier welke keukeningrediënten de beste antibiotica kunnen zijn voor uw lichaam.

Antibiotica via de Arts

Toch kiezen veel mensen om naar de huisarts te gaan en voor een antibiotica te kiezen. Maar deze Antibiotica naast dat het effectief is voor de ziekteverwekkers, niet altijd heel erg goed voor je darmen.

Antibiotica doden namelijk niet alleen schadelijke bacteriën, maar ook de nuttige bacteriën uit de darmflora. Hierdoor raakt de darmflora verstoord en ontstaan er lege plekken op de darmwand. De schadelijke darmbacteriën krijgen daardoor de kans om zich te vermenigvuldigen. Wanneer deze schadelijke bacteriën de overhand krijgen, kunnen we klachten krijgen of weer ziek worden.

Wist u dat uw lichaam 4 jaar nodig heeft om te herstellen na een antibioticakuur? 

Lever en nieren

Probiotica is bij steeds meer mensen bekend, gelukkig. Dat geldt niet voor de andere 'slachtoffers' van antibiotica: de lever en de nieren. Dit zijn de afvalstoffenverwerkers van ons lichaam. Sommige soorten antibiotica zijn van zichzelf al behoorlijk zwaar voor deze organen. Maar daarbij komt nog eens de enorme golf afvalstoffen van de afgedode bacteriën in de darm.

Probiotica negatief effect op antibiotica

Voor wie zich afvraagt of probiotica een negatief heeft op antibiotica, nee dat is niet het geval. De strijd tegen slechterikken, en je voegt goede loebassen toe. Als ze al effect hebben op de werking van antibiotica, ze helpen de strijd. 

Bent u benieuwd wat probiotica precies doet? Bel ons gerust (0639657316) , wij leggen dit graag uit. Dit mogen we niet uitleggen op deze pagina i.v.m. geneesmiddelenwet.

Geschreven door: Barbara Boden

Bronnen:

https://www.mlds.nl/

https://energiekevrouwenacademie.nl/10-natuurlijke-antibiotica-uit-je-keukenkastje/

https://www.groenevrouw.nl/blog/eerste-hulp-bij-antibiotica

0473E-mailen
Bellen
Map